Muut eläimet


Mikäli voisitte tarjota löytöeläimelle huolehtivan kodin, pyytäisimme ystävällisesti lähettämään sähköpostia osoitteeseen anu.pellas@boondocks.fi. Voitte ottaa yhteyttä myös puhelimitse 03-3345490. Huomioittehan, ettemme välttämättä pysty pitämään eläimiä kauaa varattuna.
Kuvat ovat vain Boondock´s Oy:n käyttöön.


KOEAJALLA UUDESSA KODISSA

Japaninviiriäinen ikä:???? sukupuoli: koiras????

Japaninviiriäinen olisi huolehtivaa loppuelämän kotia vailla. Japaninviiriäinen luokitellaan kanalinnuiksi.
Liitteenä lisätietoa japaninviiriäiseen hoitoon liittyen munanet -sivustolta:

Viiriäisten pito:
Samassa häkissä voi olla yleensä vain yksi kukko. Koska viiriäinen pomppaa ilmaan säikähtäessään, kovin matalassa häkissä se saattaa satuttaa päänsä. Sopiva häkin korkeus on esim. 50-60 cm. Liian korkeassa häkissä viiriäinen taas saattaa erehtyä lentämään. Häkin pohjamateriaalina voi käyttää purua tai turvetta. Viiriäisten jalkoja kannattaa tarkkailla, sillä ulosteet tarttuvat niihin herkästi aiheuttaen ns. pallojalkaisuutta.
Kesällä viiriäisiä voi pitää tiheäsilmäisessä ulkotarhassa (myyräverkko esim.).Viiriäiset pitävät hienossa hiekassa kylpemisestä, joten häkkiin kannattaa järjestää siihen mahdollisuus.

Ruokinta:
Viiriäisille voi syöttää erilaisia kanojen täysrehuja, mutta yleisimmin suositeltu rehu lienee pikku-punaheltta rehu. Tämän lisäksi ne tarvitsevat kalkkia ja karheaa hiekkaa. Lisäksi voi antaa esim. silputtua viherrehua, kaurahiutaleita, idätettyä sinimailasta, pieniä siemeniä ja toukka/hyönteisravintoa.